pondělí 28. února 2005

Recenze: A Guy Called Gerald - To All Things What They Need (2005)

Ani se nenadějete a necelých 50 minut dlouhá exkurze do Geraldova hudebního světa je u konce. A to je možná i hlavním problémem tohoto alba. Ač je to album na poslech příjemné, až na jednu nebo dvě výjimky vám totiž stěží nějaká skladba z tohoto alba utkví v paměti.

čtvrtek 17. února 2005

Narovinu aneb O rovných beatech 005

Ještě jste nikdy nebyli v Miami? Letenky vám připadají příliš drahé, ale přesto byste rádi ochutnali atmosféru tohoto místa? V tom případě se můžete těšit na hudební dárek od věhlasného vydavatelství Global Underground přichystaný na letošní březen. Právě Miami je totiž věnováno již 27. vydání s názvem labelu shodně pojmenované kompilační řady. Jejím zkompilováním a následným mixem byl pověřen Danny Howells, který se v minulosti osvědčil v rámci dvou dalších kompilačních sérií tohoto labelu nazvaných 24:7 a Nu-Breed. Proč zrovna Danny Howells a proč zrovna Miami? Na tuto otázku vám rádi odpovíme.

http://techno.cz/misc/clanek.php?id=9150

(Danny Howells, Hernan Cattaneo, Clubstar, John Digweed, Laurent Garnier, Daft Punk...)

středa 16. února 2005

Recenze: Steve Bug Presents Bugnology (2004)

Jednou ze zásadních předností Steva Buga je sice schopnost podat undergroundový zvuk zábavnou formou, ale nic nám rozhodně nedaruje bez vlastního přičinění. Cílovou skupinou pro tohle dílko tedy nejspíše budou příznivci inteligentní a přemýšlivé taneční hudby, co rádi hledají mezi řádky.

pondělí 7. února 2005

Recenze: Frivolous - Somewhere In The Suburbs (2004)

Talentovaný kanadský producent Daniel Gardner aka Frivolous se konečně dočkal i příjemného formátu CD. Po několika vinylech vydaných na Background Records a labelu Karloff se dočkal plnohodnotného alba anebo možná spíše kolekce mapující jeho tvorbu. Ta byla nazvána Somewhere In The Suburbs a skládá se ze dvou dříve vydaných EP a několika bonusových záležitostí.

pátek 4. února 2005

Recenze: The Jazz House Independent 4th Issue (2004)

Máte-li rádi hodně svůdnou hudbu a chutnají vám styly jako house, nu-jazz, samba, bossa nova a vůbec veškeré slunné latino, pak je tato kompilace určena právě pro vás. V klubu nebo i doma si pak bez obav můžete užívat nejenom kompilaci The Jazz House Independent 4th Issue, ale klidně celou tvorbu labelu Irma Records. Nejen že vám rozproudí krev v žilách a skvěle pobaví, navíc vám ještě příjemně zkrátí čekání na tolik vytoužené léto.