pondělí 30. května 2005

Recenze: Ohm Square - Love Classics (2005)

Je až s podivem, jak inteligentně, osobitě a především zábavně může znít pop, když mají zúčastnění interpreti posluchačům co nabídnout. Škatulka, kterou mnozí opovrhují, dosahuje díky zbrusu nové desce projektu Ohm Square nazvané "Love Classics" opravdu zajímavých rozměrů. Parta, jenž byla po dlouhá léta synonymem pro zlámané beaty a jejíž skladba "Coloured Post" pro mne dodnes představuje jeden z vrcholů domácí drum'n'bassové scény, se rozhodla všechny své fanoušky překvapit a možná i trochu šokovat. Po albech "Ohmophonica" (1997) a "Scion" (1999) tak máme příležitost ochutnat výsledek šestiletého hudebního vývoje čtveřice, jenž vyhlásila nemilosrdný boj všem hudebním škatulkám a předsudkům.

Recenze: Global Underground 027 - Miami mixed by Danny Howells (2005)

Není to tak dávno, co jsme se v rubrice Narovinu rozplývali na téma Danny Howells a jeho spolupráce s vydavatelstvím Global Underground zodpovědným za stejnojmennou kompilační řadu. Tahle famózní série svým chráněncům a jejich eklektickým setům přiřazuje mnohdy poměrně exotické lokace. V tomto případě padla volba na jedno z klubových epicenter: Miami. Danny Howells rozhodně nebyl vybrán náhodou. Je to mistr nálad, dlouhých mixů a gradace, leccos již dokázal a díky svému odevzdání hudbě už dávno nekráčí v šlépějích a stínu svých slavnějších kolegů. Skvěle tak zapadá do mírně stereotypního ale přesto skvěle fungujícího konceptu tohoto vydavatelství.

pátek 27. května 2005

Narovinu aneb O rovných beatech 008

Závada není na vašem přijímači. Temné zvuky... Deep tribal zvuky... Funky beaty... Díky chlápkovi jménem Tom Stephan (aka Superchumbo) můžeme objevovat nejtemnější zákoutí elektronické muziky. Do této chvíle nás Tom obdarovával pouze singly a několika mixovanými kompilacemi. Na červen 2005 ale připravil mnohem těžší kalibr: vlastní autorské album s názvem "Wowie Zowie".

http://www.techno.cz/misc/clanek.php?id=10469

(Tom Stephan, Nick Warren, Bob Sinclair, Gavin Froome, Silicone Soul, Om records...)

pátek 13. května 2005

Narovinu aneb O rovných beatech 007

"Co se to probůh stalo s Daft Punk?" je nejčastěji vyslovovaná otázka v debatě týkající se dvojice Guy-Manuel De Homem-Christo a Thomas Bangalter. A jaká je nejčastěji vyslovovaná odpověď na tuto otázku? Těžko říct...

http://www.techno.cz/misc/clanek.php?id=10297

(Daft Punk, We Deliver, Modaji, DJ Deep, Alex Smoke, Fabric 21, Stewart Walker)

úterý 3. května 2005

Recenze: Thievery Corporation - The Cosmic Game (2005)

Zdá se, že v oblasti "easy listening music" se opět blýská na lepší časy. Duo Rob Garza & Eric Hilton aka Thievery Corporation je zpět se svojí kultivovanou vizí moderní relaxační hudby, a to v neuvěřitelně silné až životní formě.

Narovinu aneb O rovných beatech 006

Už je to tady zase. Nelze se ubránit. Cítíte lehké mrazení v zádech, máte trošku nervózní pohled a nedokážete chvíli posedět. Jasné příznaky nemoci zvané "očekávání nového alba vaší oblíbené skupiny nebo projektu". Kvůli kterému albu jsme onemocněli tentokrát? Silicone Soul - Staring Into Space.

http://techno.cz/misc/clanek.php?id=9690

(Silicon Soul, David Alvarado, John Digweed, Benjamin Diamond, DJ Heather, Om Records)