čtvrtek 28. července 2005

Narovinu aneb O rovných beatech 011

Kdyby autorům této rubriky někdo odcizil počítač plný jejich vlastní muziky (samozřejmě, že JZ a FBE nic neskládají, ale dovedli by si představit, jaké by to bylo, kdyby ano), určitě by jejich nálada byla pochmurná. "Jsem hodný člověk a nerozumím tomu, proč se tohle muselo stát právě mě. Jsem šokován", nemohli by ale říct ani jeden. Každopádně Vitalic tuhle větu říct klidně může. A taky ji řekl. Poté, co mu ukradli těsně před začátkem vystoupení v klubu Cargo laptop s live verzí jeho nového alba. To je pech. A kdo je vůbec Vitalic a proč je mu věnován úvodní text rubriky? Tak hezky od začátku.

http://www.techno.cz/clanek/13949/rubrika-narovinu-aneb-rubrika-o-rovnych-beatech

(Vitalic, Chuck Love, Underwater, The Rurals, Dean Coleman, DJ Sneak...)

úterý 26. července 2005

Report: Kelis

Je pravda, že styl rhythm and blues má v České republice zatím dveře lehce přivřené. S napětím se proto čekalo, jestli se pátečním vystoupením zpěvačky Kelis podaří tyto dveře alespoň trochu pootevřít. Jenomže Kelis svoji šanci promarnila. Dokonce za celý večer nenašla ani kliku od těch dveří.

sobota 23. července 2005

Recenze: Deep Dish - George Is On (2005)

Díky bohu za projekty jako jsou Deep Dish. Ať už patříte mezi jejich fanoušky nebo ne, několik věcí jim rozhodně nelze upřít. Disponují velmi osobitým zvukem (Deep Dish na party prostě poznáte!), rádi si hrají s atmosférou, ale především se neustále hudebně vyvíjejí. To vše z této původem íránské dvojice činí absolutní špičku taneční scény.

čtvrtek 21. července 2005

Recenze: Everything But the Girl - Adapt or Die (Ten Years of Remixes) (2005)

Existují kompilační alba a kompilační alba. U těch prvních je už při letmém poslechu zcela zřejmé, že dotyčnému umělci pravděpodobně došly bankovky a rád by tak oživil stav svého stagnujícího bankovního konta. Občas se však na hudebním trhu zjeví kompilace, které se dá nejenom věřit, ale navíc si jí skvěle užijete a ještě objevíte spoustu nového. Nejnovější kompilace projektu Everything But the Girl svým pojetím pravděpodobně patří do té druhé skupiny.

čtvrtek 14. července 2005

Recenze: Röyksopp - The Understanding (2005)

Pop který kombinuje severskou osobitost a krásu, francouzskou lehkost, svéráznou pocitovost, ale sem tam pošilhává po tvorbě svých kolegů. I přes zjevnou inspiraci třeba Air a oproti debutu mírný úbytek invence však nové album Röyksopp patří rozhodně k tomu lepšímu, co máme možnost slyšet v současném hudebním světě.

středa 13. července 2005

Tribal Mix Vol.3 - Mixed by Robbie Rivera (2005)

Tahle kompilace vás (i přes místy ne zrovna precizní mixy) rozdělá, udělá a následně oddělá! Tak by šly velmi zkráceně shrnout její účinky. Robbie Rivera v tomto svižném setu sebejistě aplikuje mnoha lety praxe osvědčený recept, kterak se lidem na parketu dostat pod kůži a vyždímat z nich, co se dá.

středa 6. července 2005

Report: Carl Cox presents The Festival

Je to hra. A má jednoduchá pravidla. Dokonce jednodušší než pravidla hraní kuliček Českého kuličkového svazu. Za prvé: přijedete na jakékoliv místo, které pořadatelé vyberou (např. hala nebo letiště). Za druhé: necháte se bavit jedním sympatickým, lehce obézním chlápkem. Hra se jmenuje Carl Cox.