středa 31. ledna 2007

Black Strobe: A Remix Selection

Při poslechu této kompilace si na své přijdou především fanoušci temného electro-houseu a jeho industriálněji pojatých odnoží, tak jak je ze svého pařížského studia chrlí známé producentské duo Arnaud Rebotini & Ivan Smagghe aka Black Strobe. Jedná se o remixovou selekci obsahující 10 kousků různorodého a bez nadsázky značně perverzního zvuku, jež sami Black Strobe považují za DA BEST. Ač nepatříme mezi pravověrné "elektrikáře", jedno se této dvojici skutečně musí nechat – má svůj jedinečný a místy opravdu hodně zvrhlý styl. Ten je zřetelně odlišuje od konkurence a dodal šťávu i skladbám, u kterých bychom to nečekali. Kromě electra má hudba těchto Frantíků blízko také k technu a specifickému dark-electro-discu (oni sami si během své kariéry vymysleli několik vlastních škatulek ala the dark side of disco, frozen-balearic, gay biker-house, boogie-trance, heavy-electronica a soft-goth). Black Strobe patří mezi velmi zkušené remixéry a jejich bohatý archiv jim dal velké možnosti výběru. Při pozorném poslechu pak zjistíte, že před kosmetickými úpravami jednotlivých skladeb dávají přednost totální přestavbě, což jsou další body navíc. Kromě jednoho vlastního tracku (novinka Shining Bright Star vyšla v listopadu minulého roku, tato kompilace následovala zhruba o měsíc později) vybrali BS remixy pro veličiny typu Tiefschwarz, The Rapture, Depeche Mode, Bloc Party ale i německé hitparádové ikony Rammstein. Black Strobe v současnosti pracují na svém debutovém albu. Pokud bude znít tak dobře, jako tato remixová kompilace, máme se na co těšit.

* recenze vyšla na webu www.techno.cz v rubrice Narovinu, č. 025

úterý 30. ledna 2007

Daedelus

Festival Sperm (19.-24.2.2006) bude zcela jistě patřit k nejzajímavějším hudebním akcím roku. Kromě mnoha jiných umělců zde vystoupí i Alfred Weisberg-Roberts aka Daedelus.

* Jakými slovy bys popsal svůj styl, svůj zvuk?
Moje tajná touha je, aby lidé při popisování mé hudby používali slova jako „romantická“ a „nezapomenutelná“. Nedávno mi někdo říkal, že by se hodil pro moji hudbu popis „broken and party“.

* Na svém Myspace webu máš napsáno předsevzetí, že v roce 2007 budeš více přístupnější. Proč?
Je to trochu nadsázka. Pořád doufám, že se lidé nebudou bát sami od sebe o mojí muzice mluvit, hodnotit ji, kritizovat. Že se doslova stanou součástí mých live vystoupení. Snažím se, aby nevznikala propast, která se často rozprostře mezi publikem a umělcem na pódiu. A tím, že budu víc přístupnější k lidem, je třeba přiměju k dialogu. I kdyby to mělo být jen na Myspace...

* Každý rok vydáváš jedno album, dočkáme se nějakého i letos?
Samozřejmě. Bude víc „uptempo“ než kdy dřív, budou tam nějací vokalisté a vyjde zase na Ninja Tune.

* V ČR vystoupíš na festivalu Sperm. Připravil sis pro tento festival něco speciálního?
Každá show je speciální. Ale je jasné, že festival nazvaný Sperm nebude jen tak obyčejný festival. Myslím, že je čas trochu si přisadit.

pondělí 29. ledna 2007

Play. Plastic City mixed by The Mulder

Pokud naši rubriku sledujete pravidelně, asi už víte, jak moc máme rádi německý label Plastic City. Label, který prošel a zřejmě ještě stále prochází velkými změnami, má pro vás další luxusní "véáčko", jehož mix si vzal na starost Jon Silva aka The Mulder. Stejně jako se transformuje tento label, transformuje se i jeho zvuk a s ním spojené hudební vize. A právě ty by s vámi The Mulder skrze tuto kompilaci rád probral, a vězte, že jde o probírání vskutku příjemné. Naleznete zde ten nejčerstvější materiál labelu Plastic City z dílny ostřílených borců jako The Timewriter, Get Fucked, Soda Inc., Babak Shayan, G-Pal či Terry Lee Brown Junior, zapomenout však nesmíme ani na nováčky typu Forteba, kteří svým zkušenějším kolegům kvalitativně směle konkurují. Dominují zde především tech & deep house, růžky však vystrkují i žánry a hudební ingredience, které jsou na tomto vydavatelství méně obvyklé. Zkrátka ani na labelu Plastic City neignorují aktuální trendy hudebního dění, což se projevuje třeba na zvuku tracků ala E.B.E. – Relocated. Přestože lze o této kompilaci prohlásit, že se zde žhavá současnost prolíná se zajímavě znějící blízkou budoucností, jedna věc přeci jen přetrvává – kvalita! Zvukově velmi bohatý a rozmanitý mix (na němž se vzhledem k stáří jednotlivých tracků nachází minimum remixů) by tedy mohl potěšit nejenom skalní fanoušky Plastic City, ale vůbec všechny fanoušky kvalitní house music.

* recenze vyšla na webu www.techno.cz v rubrice Narovinu, č. 023

neděle 28. ledna 2007

Miguel Migs, Remix, Drei Farben House...

* Na nulové pirátství se nikdy nedostanete
Šéfredaktor magazínu Wired Chris Anderson připomíná, že by se jistá míra pirátství měla akceptovat. "Na nulové pirátství se nikdy nedostanete," říká Anderson. Pokud by se odvětví pokusilo vymýtit pirátské kopírování a výměny nahrávek zcela, pak by to podle něj vymýtilo i poslech hudby jako takový, napsala agentura Reuters. (celý článek na stránkách www.mam.cz)

* Nové album Miguela Migse

Všichni fanoušci deep house music už jistě netrpělivě čekají na nové album majitele labelu Salted Music a housového DJ a producenta Miguela Migse. Na pultech obchodů se objeví v březnu (s hosty jako jsou Junior Reid, Sadat X, Aya, Lisa Shaw, Tim Fuller, Fred Ross nebo Ivana Santilli). Miguel Migs rozjel hudební kariéru ve svých 18 letech, kdy působil jako skladatel a kytarista dubové partičky Zion Sounds. Reggae kořeny v něm zanechaly nesmazatelné stopy a tak lze částečně tyto prvky najít i v jeho house tvorbě. Do svých skladeb si píše texty a nahrává všechny nástroje sám (kytaru, klávesy atd.).

* Remix má novou grafiku
Do nových šatů se převlékla stránka magazínu Remix. Více na adrese www.remixmag.com.

* Drei Farben House s novým singlem
Producent Michael Siegle skrývající se za pseudonymem Drei Farben House vydává nový singl. Jmenuje se "On My Side" a objeví se v katalogu londýnského labelu Brut! records. Michael vypustil do světa před třemi měsíci své debutové album "Any Kind Of Feeling". Ukázky z alba jste mohli slyšet v pořadu Groove Session na Rádiu Akropolis: *.ogg.

* Crossfader spuštěn
Microsoft oznámil znovuspuštění stránek Crossfader, což je web věnovaný "digitálním" umělcům nové generace. Crossfader byl navržený k tomu, aby vytvořil online prostředí, kde se umělci budou moci jednak učit, ale také i ukazovat výsledky vlastní kreativní práce. Pro více informací klikněte na www.crossfader.com.

* Circulation v Roxy
V pátek 2. února přivítá rezidentní noc Human Traffix opravdu speciální hosty. Projekt Circulation patří mezi průlomové projekty houseové scény a každý kdo zaslechl byť jedinou skladbu z geniálního double-alba Colours, jistě musí souhlasit. (více info zde)

pátek 26. ledna 2007

Narovinu aneb O rovných beatech 025

Přiznáváme narovinu - nedokážeme věštit z křišťálové koule. Přesto si troufale dovolíme odhadnout, že v roce 2007 bude chváleno jméno Justin Martin. Tento DJ a producent totiž v letošním roce vydá debutové album, které jistě vygeneruje nemalé pozdvižení. Justin zdařile spojuje minimal s housem, funkem a technem, díky čemuž jeho produkce zní svěže a originálně. Přestože stojí svým zvukem spíše na undergroundovější straně barikády, vykazují jeho singly i docela příjemná prodejní čísla.

* článek najdete na stránkách www.techno.cz

(Justin Martin, Black Strobe, Jay-J, Buzzin Fly Radio Show, Kris Menace, Claude VonStroke...)

čtvrtek 25. ledna 2007

Groove Session, 25.1.2007, tracklist

Od 19:35 do 21:00 na Rádiu Akropolis - www.radioakropolis.cz. Radio vysílá v následujících formátech: Ogg Vorbis (128kbps, 96kbps, 64kbps, 32kbps), MP3 (128kbps, 64kbps, 32kbps) nebo skrze síť společnosti UPC, a to na frekvenci 90,5 FM. ICQ do studia: 250-790-230.

01. Unai - Blissful burden (Kris Menace remix)
02. Gus Gus - Moss (Greg Churchill remix)
03. Hugg and Pepp - Snabel (Repepped Mix)
04. Tracey Thorn - Its all true (DSE remix)
Album týdne: Drei Farben House - Any Kind Of Feeling (2006)
05. Drei Farben House - Unprivate
06. Drei Farben House - Irregularity
07. Drei Farben House - Breathe
08. Drei Farben House - It Matters To Me
09. The Funktastics - Honey
10. Kubatko - Homesick (VIP mix)
11. Jamie Woon - Wayfaring Stranger (Burial remix)
12. Skream - Summer Dreams

Soma Compilation 2006

Rok 2006 byl pro skotský house/tech-house & techno label Soma Quality Recordings obzvláště úspěšný. Nejenže tato prestižní značka z Glasgow vydala svůj již dvoustý "single release", ale také oslavila celých 15 let velmi aktivní existence. A to už je pořádný důvod k oslavě, proto i jejich pravidelná výroční kompilace je tak trochu "spešl"! Pokud si tuto kompilaci pořídíte, budete si moci vychutnat hned dva disky, kde ten první obsahuje "top-shit de-luxe" selekci toho nej, co bylo na tomto labelu vydáno během hudebně zajímavého a krásného roku 2006. Figurují zde poměrně čerství nováčci, pravidelní přispěvatelé ale také absolutní Soma veteráni. Vedle sebe tak naleznete jména jako Alex Smoke, Repeat Repeat , Octogen, The Black Dog, The Separatists anebo staré známé Silicone Soul a Larse Sandberga aka Funk D'Void. Druhý disk pak nabízí bonusový "Soma Mix" v režii zkušeného producentsko-djského dua Slam. Ti šáhli nejenom po žhavých novinkách, ale do svého setu použili i lety osvědčené fláky, s pomocí kterých vás provedou i těmi nejtajemnějšími zákoutími Soma archivu. Je naprosto bez pochyb, že Stuart McMillan & Orde Meikle měli opravdu z čeho vybírat, o kvalitu jejich zvukově atraktivního mixu složeného z 18ti zvukově různorodých tracků se tedy opravdu bát nemusíte! Nám nezbývá než labelu SOMA požehnat do dalších 15ti let jeho existence a samozřejmě dáváme 100%, protože takhle vypečená all-star selekce se jen tak nevidí, a hlavně neslyší.

* recenze vyšla na webu www.techno.cz v rubrice Narovinu, č. 022

úterý 23. ledna 2007

John Tejada - Cleaning Sounds Is a Filthy Business

Opravdu neradi bychom v této recenzi sklouzli k patetickému oslavování našeho oblíbence Johna Tejady, ale věřte nám, že tentokrát to vůbec není lehké. Ten člověk snad nikdy nespí! Jak jinak si máme vysvětlit tu obdivuhodnou sérii releasů, remixů či produkcí vydaných pod nejrůznějšími pseudonymy a jejich stabilně vysokou kvalitu? Celých deset let uplynulo od chvíle, kdy Johny založil label Palette Recordings, na kterém vydává velkou část své tvorby. Jeho nové album tak klidně můžeme vnímat jako velkolepé uzavření první hudební dekády tohoto labelu. Album Cleaning Sounds Is a Filthy Business obsahuje 10 produkčně vypiplaných tracků vhodných k poslechu doma i křepčení na party, a světe div se, ani po několikátém poslechu se nám nepodařilo objevit nějaké to slabé místečko. Vlastně je tomu přesně naopak, každým dalším poslechem si člověk víc a víc uvědomuje neobvyklou produkční nápaditost, zvukovou rozmanitost a rytmickou preciznost tohoto elektronického fajnšmekra. Fajnšmekra, jenž svojí novinkou zřejmě přesedlal z inteligentního tech-houseu na ještě inteligentnější ale zároveň mnohem experimentálněji pojaté minimal techno. Je v něm cítit okouzlení současným hudebním děním v Německu, zároveň se však rozhodně nezříká své neutuchající lásky k Detroitu. Pokud bychom měli tohle album charakterizovat pouze několika málo přívlastky, zazněla by pravděpodobně slůvka jako "sofistikované", "nápadité", "zábavné" a v neposlední řadě také "progresivní". Právě tak zní a právě tak chutná, my vám proto přejeme příjemný poslech a dobrou chuť, snad vám přijde vhod tak jako nám, patří rozhodně k tomu nej na současné elektronické scéně.

* recenze vyšla v rubrice Narovinu, č. 021 na webu www.techno.cz

pondělí 22. ledna 2007

Gabriel Ananda, High Contrast, Paul Hartnoll...

* Oakenfold za milion
Podle sobotního vydání deníku Blesk dostane Paul Oakenfold za své dvou a půlhodinové, dubnové vystoupení v Praze honorář 1 200 000 korun. Když se k tomu připočte zaplacení hotelu, restaurace, občerstvení, limuzína a ochranka, vyšplhá se cena za Paulovu přítomnost na milion a půl.

* High Contrast má nový singl
Po delší době se s novým singlem přihlásil drum and bassový producent High Contrast. Vyjde v půli února na značce Hospital Recordings. Vinyl bude mít dvě strany. Na první najdete skladbu "
Everything's Different", na kterou vokálem přispěl zpěvák Ian Shaw. Na druhé straně vinylu je skladba "Greenscreen".

* Polovina legendárních Orbital sólově
Není dne, aby člověk nezamáčkl slzu nad rozpadem legendárních Orbital. Bratři Paul a Phill Hartnollové si nedávno řekli dost a každý se vydal vlastní cestou. Phill zatím o sobě zatím vědět nedává, o to víc se ale činí Paul - připravuje k vydání album a jako ochutnávku vypouští do světa dva singly:
"Patchwork Guilt" a "Gloopy". Obě skladby si můžete poslechnout na Paulově Myspace webu.

* Gabriel Ananda s novým albem
Gabriel Ananda vydá v březnu své nové autorské album
"Bambusbeats". Čekejte kombinaci techna a house music. Tohle album určitě patří k těm v letošním roce více očekávanějším.

* Stahujte mix od Ellen Allien
Pokud máte rádi německou Djku a producentku Ellen Allien, navštivte stránky
XLR8R. Najdete zde totiž zdarma ke stažení její nový mix se skladbami od Dabrye, Feadz, Modeselektor a dalších.

pátek 19. ledna 2007

Audion, EOST, Markus Schulz, Oakenfold...

* Ecstasy Of St. Theresa pokřtí album
Skupina Ecstasy Of St. Theresa vydala nové album s názvem "Watching Black". Osmnáct měsíců po předloňském intermezzu s "It EP" a mnoha posunech je jejich nové album konečně v prodeji. Křest alba, původně plánovaný na listopad se uskuteční v pondělí 29. ledna od 19:30 v Paláci Akropolis.

* Nové remixy Mouth To Mouth
DJ a producent Matthew Dear vydal pod pseudonymem Audion jednu z nejlepších klubových skladeb minulého roku - "Mouth To Mouth" (ukázka). Tento třináctiminutový epos se dočká v polovině března několika nových remixů. Kdo za nimi stojí? Konrad Black, Heartthrob, Ryan Elliott a sám Matthew.

* Debut Tracey Thorn v březnu
Ex-zpěvačka projektu Everything But The Girl vydá v březnu své debutové album "Out Of The Woods". "Moje sólo album je hotové! Pracovala jsem na něm skoro celý rok. Když říkám sólo album, nemyslím tím nutně, že jsem album natočila sama s kytarou, myslím tím fakt, že se nejedná o další EBTG album. Po letech nahrávání s Benem Wattem byl čas na přestávku. Chtěla jsem zkusit něco nového", říká Tracey.

* We Love Markus Schulz
Po dvou úspěšných vystoupeních na Transmission se do Prahy vrací Markus Schulz, aby se nyní domácím fanouškům představil v klubovém prostředí. V pátek, 2. března 2007 vystoupí společně s dalšími hosty v holešovickém klubu Mecca ve speciálním pětihodinovém setu na akci s názvem We Love Markus Schulz.

* Paul Oakenfold v Praze
Nejdražší světový DJ se představí ve dvouapůlhodinové exhibici 13. dubna v pražské T-Mobile Aréně na premiéře party Amazing City! (Podívejte se na videoklip ke skladbě
Paul Oakenfold - Hypnotised (Kowalski 12 Inch Mix)
)

čtvrtek 18. ledna 2007

Groove Session, 18.1.2007, tracklist

Od 19:35 do 21:00 na Rádiu Akropolis - www.radioakropolis.cz. Radio vysílá v následujících formátech: Ogg Vorbis (128kbps, 96kbps, 64kbps, 32kbps), MP3 (128kbps, 64kbps, 32kbps) nebo skrze síť společnosti UPC, a to na frekvenci 90,5 FM. ICQ do studia: 250-790-230.

01. Drei Farben House - Unprivate
02. John Dahlback - Our Song
03. Hug - Tiny Stars
04. Jussi Pekka - The Line In Between
05. Heiko Laux - Journeys
06. Agoria - Europa
Album týdne: John Beltran - Human Engine (2006)
07. John Beltran - A Mind Blows Every Day
08. John Beltran -
Here And Now
09. John Beltran - It Was All Beautiful
10. John Beltran - Alive In 1985
11. The Timewriter - Here comes the sun (Strykes Sunshine State Of Mind remix)
12. Tracey Thorn - It's all true
13. Andy Cato - The 7 am Drop
14. Roy Davis Jr. - She said
15. Justin Martin - The Fugitive

středa 17. ledna 2007

Narovinu aneb O rovných beatech 024

Jméno ´Nic Fanciulli´ se začalo v hudebních časopisech více skloňovat v roce 2005. Tehdy vyšel první díl kompilační řady „Renaissance“. Právě díky ní se Nic dostal do povědomí širší veřejnosti. „Hraju jako DJ už hodně let, ale více lidí mě zná tak zhruba dva roky. A to ještě často jenom díky tomu, že si o mě přečetli v časopise nebo možná slyšeli někde nějakou mou skladbu“, říká Nic. „Proto jsem nad přípravou prvního dílu ´Renaissance´ strávil víc jak pět měsíců. Chtěl jsem, aby kompilace zněla dokonale. Snažil jsem se na dva disky dostat všechno, co mám rád a co by ukázalo mojí hudební cestu od začátku až do bodu, ve kterém se nacházím nyní“.

* článek najdete na serveru www.techno.cz

(Nic Fanciulli, Ellen Allien, Tracey Thorn, M.A.N.D.Y., KneeDeep, NRK Sound Division...)

úterý 16. ledna 2007

Eclectic Method

Remixování videoklipů není úplně nová věc. Nyní ale nastává čas, kdy se o této "disciplíně" bude možná trochu více mluvit. Členové irské skupiny U2 totiž uviděli několik vizuální prácí od trojice Eclectic Method a byly z nich tak na větvi, že EM nabídli kompletní katalog videoklipů U2 s nabídkou na vytvoření remixu. Eclectic Method neváhali a výsledek si můžete prohlédnout zde. Další práce jako videoklip "Snow & Fatboy Slim - Weapons of Snow Destruction Eclectic Method Mix" najdete zde a promo klip samotných Eclectic Method nazvaný "We Are Not VJs" zde.

Nu:Tone, Beatport, Umek, Ben Watt...

* Zlomený pátek v hlavním městě
Drum and bassoví fanoušci budou mít v pátek 19. ledna v Praze pěknou honičku. V Abatonu na akci Let It Roll totiž vystoupí angličtí matadoři zlámaných beatů - Potential Bad Boy a DJ Pascal a v ten samý večer v Roxy v rámci série klubových nocí Bush vystoupí liquid funkový producent, přední jezdec stáje Hospital Records, Dan Gresham aka dj Nu:Tone. Těžké rozhodování.


* Beatport slaví

Tři roky od založení slaví populární server pro nakupování elektronické hudby. Podívejte se na stránky www.beatport.com a možná dostanete i něco zdarma.

* Novinka od Umeka
První release, který v roce 2007 vyjde na labelu Audiomatique Recordings složil slovinský DJ a producent Umek, nová akvizice labelu. Skladba se jmenuje "Akul". Majitelem Audiomatique je Steve Bug.

* Nový label Bena Watta
Tři roky od založení labelu Buzzin Fly se Ben Watt (ex člen Everything But The Girl) rozhodl založit label nový - Strange Feeling Records. Vycházet zde budou skladby stylově blízké "alt-indie" a "electronickému popu".

* Zremixujte si Black Strobe
Pokud takhle po večerech nemáte nic na práci, zkuste si třeba zremixovat nějakou pecku od "temných Pánů elektra" Black Strobe. Na stránkách www.remixblackstrobe.com najdete vše potřebné.

pátek 12. ledna 2007

Chris Fortier, EOST, Brooklyn...

Rozhovor s The Ecstasy of Saint Theresa nejen o novém albu
"Nechtěli jsme udělat album electroclashe, abychom byli v duchu současnosti. Chtěli jsme spíš desku jako odraz nebo dokument doby - je maličko ponurá, cítit trochu špínou, je v ní trochu mašinerie a nervozity. Je možná hůř přijatelná i proto, jak nekompromisně tu Káča zpívá. Nejsou to písničky, které by mohli zpívat kandidáti SuperStar." (celý rozhovor na lidovky.cz)

* Chris Fortier dokončil novou desku
Americký progressive DJ a producent Chris Fortier chystá k vydání své nové album. "Začal jsem na něm pracovat začátkem roku 2006 a právě nyní jsem album dokončil", říká Chris. Deska se na pultech obchodů objeví v dubnu.

*
Fedde Le Grand v sérii Sessions
Mixovaná kompilační řada labelu Ministry Of Sound nazvaná "Sessions" slaví úspěch, a proto se s ní budeme pravděpodobně setkávat i v letošním roce. Jako první se letos v sérii "Sessions" představí Fedde Le Grand, nizozemský DJ. V minulém roce bylo o Fedde Le Grandovi slyšet hlavně v souvislosti s hitovým singlem "Put Your Hands Up For Detroit".

*Stahujete hudbu z internetu?
Ředitelka české pobočky Mezinárodní federace hudebního průmyslu (IFPI) tvrdí, že stahování a sdílení hudby je v Česku velký problém a že můžeme očekávat další žaloby na domácí "sdíleče". Vydavatelské společnosti mají stále na trhu své opodstatnění, říká. (celý rozhovor na Lupa.cz)

* Brooklyn pod Grassroots
Drum and bassový producent Lukáš Turza aka Brooklyn je od 1. ledna letošního roku zastupován kentskou bookingovou agenturou Grassroots Artist Management, kde mu společnost dělá Muffler, Cause 4 Concern či Unknown Error. (více na techno.cz)

Video: Rozhovor s Booka Shade

čtvrtek 11. ledna 2007

Groove Session, 11.1.2007, tracklist

Od 19:35 do 21:00 na Rádiu Akropolis - www.radioakropolis.cz. Radio vysílá v následujících formátech: Ogg Vorbis (128kbps, 96kbps, 64kbps, 32kbps), MP3 (128kbps, 64kbps, 32kbps) nebo skrze síť společnosti UPC, a to na frekvenci 90,5 FM. ICQ do studia: 250-790-230.

01. The Knife - Silent shout
02. Efdemin - Bergwein
03. Guy Gerber & Shlomi Aber - Sea Of Sand
04. Ellen Allien And Apparat - Jet
05. Loco Dice - Seeing Through Shadows
06. Booka Shade - In White Rooms
07. Claude Vonstroke - Whos Afraid Of Detroit
08. Audion - Mouth To Mouth
09. Martin Buttrich - Full Clip

Album týdne: VA - Nic Fanciulli - Renaissance Volume 2 (2006)
10. H-Foundation - Tonight (King Britt remix) (Nic edit)
11. Francois Dubois - I Try
12. Marcelino Galan - House and Art (Charles Webster remix)
13. Colette - Didnt mean to turn you on (Justin Martin remix)
14. Oliver - Chord and memory

pátek 5. ledna 2007

Kaktus Recordings

Z tiskové zprávy:
"Spolu s nástupem roku 2007 vstupuje do našich uší nový český mnohastylový mp3 label KAKTUS RECORDINGS, který má za cíl distribuovat autorskou elektronickou hudební tvorbu. Label Kaktus má poměrně dlouhou historii. V Praze ho zná především podhoubí spojené s drum'n'bassem, junglem a hlavně klubem Punto Azul, po republice pak bude znám spíše zarytým fanouškům, kteří sledují nenápadné protagonisty tohoto labelu na scéně již delší dobu. V roce 2001 Kaktus se představil vydáním 12" vinylu Kaktus001, kde svoji tehdejší dnb produkci předvedli sami majitelé - djové Igraczech a Touchwood. Kaktus od té doby stál, byl zaléván a tak rostl, aby po šesti letech ukázal, že zde stále je. Adresa www.kaktusrecordings.org bude jeho novým domovem a své hudební příběhy vám nabídne ve formě volně stažitelných mp3ek na základě volné veřejné licence Creative Commons (creativecommons.org). Žádný hudební styl nebude Kaktusu cizí, je však jisté, je že půjde hlavně o poslechově náročnější hudbu."

čtvrtek 4. ledna 2007

Od 8.1. se opět rozjíždí program Rádia Akropollis

Žádné koledy, žádné dárečky, žádní praví ani falešní sobi. Od 18.prosince až do 8.ledna jste si mohli od svátků odpočinout na Radiu AKROPOLIS. Od 8.ledna se ale opět rozjíždí program na plno. Těšte se (nebo děste) na živé vysílání, staré známé moderátory, hudební lahůdky a informace které jinde neuslyšíte.

Breakspoll, Ellen Allien, Tayo, RIAA...

* Breakspoll 2007
Výroční breakbeatové ceny jsou zpátky. Klikněte na stránku www.breakspoll.com a hlasujte pro své oblíbené breakbeatové producenty, DJe, alba atd.

* Fabric s Ellen Allien

Německá Djka a producentka Ellen Allien oznámila, že pro label Fabric připraví jeden z dalších dílů jejich kompilační řady „Fabric“. S podtitulem „Time Out - The Other Side of Berlin“ se kompilace na pultech obchodů objeví v květnu.

* Nové
Processory
Producent Jori Hulkkonen nezahálí. Na únor naplánoval vydání alba svého "popového" projektu Processory. Album se jmenuje stejně jako název projektu a vyjde na labelu Playground Music.

* Třicet dvojka a Tayo
A ještě jednou label Fabric. Třicátý druhý díl kompilační řady "Fabriclive" připravil Tayo. "Tímto mixem jsem chtěl oslavit breakbeatovou kulturu", říká. Pokud máte rádi dubstep, baile funk, breakbeat nebo electro, mohla by se vám tato kompilace líbit.

* RIAA žaluje AllofMP3.com o 1,65 bilionu dolarů
Americká asociace nahrávacího průmyslu (RIAA) se dlouhodobě snaží zlikvidovat ruský server AllofMP3, který podle jejího názoru prodává autorsky chráněnou hudbu nezákonně a pod cenou. RIAA nárokuje 150 000 amerických dolarů za každou z 11 milionů skladeb stažených uživateli služby mezi červnem a říjnem 2006. Více informací na stránkách www.zive.cz.

* Nedostatek obchodů?
Newyorský klub Limelight má namále. Objevily se totiž zprávy, že bude přeměněn na obchodní centrum. V USA se nejedná o žádnou vyjímku, klubů se za poslední měsíce zavřelo hodně. Politici tímto způsobem v podstatě říkají: "Nightclubs—get the fuck out of New York City".

* Vyšší tržby pro vydavatelství

Díky předvánočním nákupům v podzimní sezóně získávají hudební vydavatelství až 50 procent celoročních tržeb. "Vzhledem k nižším nákladům, které vydavatelské společnosti s přípravou těchto titulů mají, se jedná o komerčně úspěšné nahrávky. Jejich životnost je ale omezena právě Vánoci, posluchači si je kupují jako vhodný dárek," říká marketingová ředitelka Sony BMG Romana Pašková. Více na stránkách www.mam.cz.

úterý 2. ledna 2007

Dance Music Awards 2006

Dance Music Awards 2006 je hlavní anketa české taneční hudby podporovaná všemi důležitými médii. Anketa probíhá od 1.1.2007 do 28.2.2007.