pátek 30. listopadu 2007

Muži z Ria

Je příjemné vědět, že chlapci a děvčata skrývající za veleúspěšnou kompilační sérií Global Underground neholdují pouze progressive houseu a tranceu. Aktuální díl s číslem 33, tentokrát věnovaný Riu, totiž dostali na starost u nás dobře známí a mnoha mejdany prověření pánové Layo & Bushwacka!. Podobně jako v předešlých dílech, se jedná o velké hvězdy disponující velkou kvalitou, ať už jde o vlastní produkci, remixy anebo samotný DJing/selekci. V rámci tohoto vydání série GU obdržíte dva mixované disky, z nichž ten první je věnovaný zásadním, nezapomenutelným, raritním a jinak exkluzivním momentům z historie vývoje houseu a techna (Ellis D, Marshall Jefferson, Kenny Larkin, Francois K, Lil Louis, DJ Pierre, Da Rebels atd.). Ten druhý už je věnovaný současnějším producentům a s nimi souvisejícímu zvuku. Vlastně se jedná o takovou Old School VS New School soupravičku. Naleznete zde takové borce, jako jsou Pier Bucci, Guy Gerber, Tiga, Richie Hawtin, Martin Buttrich anebo samotní autoři kompilace - Layo & Bushwacka! osobně. Stejně jako první cd, i to druhé září mnoha hudebními odstíny a nejrůznějšími zvuky či styly. Minimal, techno, electro, tech-house, to vše zde naleznete skvěle namixované a kultivovaně poskládané. Jestli jste tohle duo měli někdy rádi, je dost pravděpodobné, že je po poslechu GU 33 Rio budete milovat. 33. díl GU totiž z této kompilační řady tak trochu vybočuje a potvrzuje jejich talent, cit a smysl pro vytříbenou hudební zábavu a rozmanitost.

Další zajímavosti a recenze najdete v rubrice Narovinu.

čtvrtek 29. listopadu 2007

Lukas Greenberg - Rhode´ Stories

Berlínský producent a DJ Lukas Greenberg aka Nikolas Jakoby nebo Pj Nfx nepatří mezi žádné nováčky na poli elektronické hudby. S vlastní produkcí to však doposud nijak extrémně nepřeháněl. Věnoval se spíše DJingu, kde si vyzkoušel například drum and bass, hip hop, techno i house. V roce 96 si pak založil label Synphon Records, ale stejně působí více na prestižním německém houseovém vydavatelství Plastic City. Právě na něm vydává vynikající album Rhode´ Stories, jenž vám nemůžeme nedoporučit. Album obsahuje 11 zvukově malebných kousků a nějaká ta intra, hraje mnoha barvami i tempy, můžete na něm naleznout lahodný deep-house, hypnotický tech-house, sofistikované downtempo a zajisté několik dalších hudebních ingrediencí a náznaků ala progressive house. Na plastickém easy listening skvostu panuje vyvážený poměr vokálních a instrumentálních skladeb. Z vokalistů přispěla svojí troškou sympatická dvojice Idiophonic a Sarasena a celému albu tak dodává patřičný šmrnc a živý vibe. Nádherná záležitost!
Hodnocení: 85%

Další zajímavosti a recenze najdete v rubrice Narovinu.

středa 28. listopadu 2007

HeavyTunes, 28.11.2007, tracklist

Od 18:30 do 21:00 na Rádiu Akropolis - www.radioakropolis.cz. Radio Akropolis vysílá v následujících formátech: 128kbps - ogg| 96kbps - ogg| 64kbps - ogg| 32kbps - ogg| 128kbps - mp3| 64kbps - mp3| 32kbps - mp3| 96kbps - wma| 32kbps - wma nebo skrze síť společnosti UPC, a to na frekvenci 90,5 FM. ICQ do studia: 250-790-230.

01. Ross Couch - For You
02. Booka Shade - Numbers
03. Blaze - Sacred Sex (Rocket Rd remix)
04. Marc Romboy vs Gui Boratto - Eurasia (Guis mix)
05. Layo and Bushwacka - Tabloid
06. Roland Klinkenberg - Mexico Can Wait
Album týdne: Rodney Hunter - Hunterville
07. Huntermatic
08. Wanna Groove
09. Glamour Girl
10. Definition Part 2
11. Lukas Greenberg - What A Day
12. Gregor Tresher - Syncopia
13. Underworld - Burn Out
Kompilace týdne: Soma 2007
14. Vector Lovers - A field
15. Silicone Soul - 3am
16. Funk DVoid - Lovin (Your body remix)
17. The Uknown Wanderer - Dont start just finish it
18. Ed Solo and Skool Of Thought - Got it like that
19. ILS - Hate Is An Illness
20. Burial - Archangel
Heavy Tune (singl týdne)
21. Plump DJs - System Addict
22. NuTone - System (Matrix and Futurebound remix)
23. DJ Marky and AI - Shame

Narovinu aneb O rovných beatech 037

Omid 16B s novým albem, definice house music podle Timewritera ve školních učebnicích, Layo a Bushwacka v Riu, Lukas Greenberg vypráví příběhy, Soma Records rekapitulují. To a vše a ještě mnohem víc v další rubrice Narovinu.

* rubriku najdete na stránkách www.techno.cz

úterý 27. listopadu 2007

Like 3 Ears & 1 Eye

Někteří producenti začínají své desky nabízet pouze v digitální podobě (např. Paolo Mojo), jiní zase místo prodeje v klasických hudebních obchodech nabízí své album jako přílohu u novin nebo časopisů. Nedávno takto rozdistribuoval své nové album slavný muzikant Prince.
A právě Princem se inspiroval i tech-housový "inovátor" Omid 16B, který své album Like 3 Ears & 1 Eye nabídl zdarma jako přílohu britského časopisu DJ Mag. "Když jsem slyšel, co udělal Prince se svým novým albem, pomyslel jsem si WoW! Výborný tah! Otevírá se tím úplně nové pole distribuce desek. Teď už se může stát cokoliv", říká.

pondělí 26. listopadu 2007

Ragged Flag

The Prodigy. Každý je zná. Jejich první dvě alba přepisovala dějiny elektronické hudby, další dvě pak nepřepisovala vůbec nic. Nudila. I trochu prudila. The Prodigy se nicméně stále ještě snaží nesejít z očí a z mysli. Právě totiž začali nahrávat nové album, které by mělo vyjít příští rok v létě. "Nahrát album už plánujeme dlouho, taky rozjíždíme vlastní label Ragged Flag a naše album by mělo být prvním releasem, který zde vyjde", říká Liam Howlett. "Už jsme nahráli několik prvních skladeb a zdá se mi, že znějí skvěle".
Liam prozradil několik hostů, se kterými bude na novém albu spolupracovat: Princess Superstar, Kool Keith, Twista, Juliette Lewis a bratři Noel a Liam Gallagherové (Oasis).
Opravdu nevím, jestli se na nové album těšit. Co myslíte?

The Prodigy - Out Of Space

neděle 25. listopadu 2007

DJ Tuco

DJ Tuco. Skvělý rozhovor s tímto anglickým DJem, momentálně žijícím v Praze, připravil pro Techno.cz Flyboyeda. Krátká ukázka: "Hip hop není zrovna v nejlepší situaci. Odtud to takhle nevypadá, ale v Americe a Anglii zájem o něj fakt opadl. Rock ho opět kompletně předhání v prodeji a myslím, že problém je v tom, že je prostě zaseknutý v kruhu a lidem už nezbylo nic, o čem by rapovali. Pro rappery už se pomalu stalo klišé mluvit o tom, že ostatní rappeři jsou samé klišé. Tohle se stává, když je něčeho moc, lidé se prostě začnou nudit. Myslím, že příštích pár let bude kritických. Přestože mám pořád rád hodně hip hopu, který vychází, ať už komerčního nebo undergroundového, vůbec mě nebere obrázek nebo praktiky, které ho obklopily. V tomhle případě se každý snaží využít kulturu proto, aby rychle vydělal peníze, což ji pak naprosto ředí".

sobota 24. listopadu 2007

Gimme More

Paul Oakenfold. DJ a producent. Legenda. Už mu není dvacet let. Už mu není ani dvacet pět. A že to krásná léta jsou, nicméně Paul by je nebral ani náhodou. I ve čtyřiačtyřiceti se mu totiž daří nadmíru dobře. A hlavně: hudbou se stále baví (i když nás už někdy jeho produkce nebaví). Přesto je jasné, že s Paulem musíme stále počítat. V poslední době například zabodoval v USA remixem skladby Gimme More, kterou se letos o slovo znovu přihlásila zpěvačka Britney Spears. "Originální verze skladby Gimme More se mi zdá výborná. Ale chápu, že na parkety se vzhledem k její rychlosti moc nehodí. Tak jsem se rozhodl ji přidat grády, pár aranží a tanečnější feeling", říká Paul. Jak jednoduše to zní, že?
A nejen zní. Paul prostě "jednoduše" chrlí jeden projekt za druhým: nedávno vydal dvojCD kompilaci Greatest Hits & Remixes, zanedlouho vyjde knižně jeho autobiografie, složil soundtrack k filmu Nobel Son (ve kterém hrají Alan Rickman, Danny DeVito a Bill Pullman) a v roce 2008 vypustí do světa své nové album A Lively Mind.
Klobouk dolů.
O Paulu Oakenfoldovi se za chvíli vzhledem k jeho věku asi bude mluvit jako o Rolling Stones elektronické hudby. Ti se taky drží na parketech zuby nehty. I když dnes už jenom spíše těmi nehty.

pátek 23. listopadu 2007

Endangered Species

Už jen při pomyšlení na projekt Black Sun Empire mi naskakuje husí kůže. A při poslechu jejich alb se dostávám rovnou do stavu změněného vědomí. Holandští drum and bassoví producenti BSE totiž kombinují zlomené beaty s temnou atmosférou a "techy" zvuky naprosto šíleně, bláznivě a hlavně drsně! Den, dva poté mám vždy problémy se spánkem!
Tuším, že i jejich třetí album bude mít na mě vliv podobný. Jmenuje se Endangered Species a obsahuje dvě cédéčka. Na prvním se nachází v podstatě klasické album, tedy originální BSE skladby a k tomu navíc pár spoluprací a několik remixů (např. kolaborace s Noisia, D.Kay, SKC, State Of Mind, Optiv nebo Jade). Druhé cédéčko je mixované přímo partou BSE.
Black Sun Empire vám zlomí vaz. Připravte se na to.

Black Sun Empire - Breach

čtvrtek 22. listopadu 2007

The Master Plan

"Schopnost technicky precizního mixu, vytříbený vkus, cit pro výběr těch správných desek, s jejichž pomocí si dokáže neuvěřitelně pohrávat se zvukem, náladami a atmosférou svých setů. Markyho hravost a touha prosvištět během něco málo přes 70 minut dlouhého mixu nejrůznějšími sférami d'n'b z něj dělá tak skvělého vypravěče hudebních příběhů", napsal Flyboyeda na adresu brazilského drum and bassového DJe Markyho v recenzi na kompilaci Bingo Sessions Vol. 2.
Ny výše uvedených větách není nutné měnit nic ani po dvou letech. Markyho nová mixovaná kompilace je opět skvělá. Nese název DJ Marky & Friends Presents: The Master Plan a najdete na ní pouze skladby, které vyšly, právě vycházejí nebo teprve vyjdou na Markyho labelu Innerground Records. "Stále vychází spousta zajímavých desek a na začátek roku 2008 se jich chystá taky pěkná řádka. Tak jsem si řekl, že určitě neuškodí, když vám jich pár představím prostřednictvím mixované kompilace", ríká Marky.
Kompilace obsahuje dvě CD. První, mixované, obsahuje skladby od Calibre, Random Movement, A-Sides, Makoto, Bungle, Seba & Krazy. Druhé CD, nemixované, obsahuje skladby ze dvou ípíček Master Plan, a také nějaké ty exklusivní tracky.

středa 21. listopadu 2007

HeavyTunes, 21.11.2007, tracklist

01. Wookie - Joy my pride

02. Heavy Tune týdne: Bloc Party - Where is Home? (Burial Remix)

03. Jamie Woon - Wayfaring Stranger (Burial Remix)
04. Toasty - Strange Days
05. Scuba - Out there
06. Toasty - Unconcious
07. Future sound of london - Papua New Guinea (Nu-Tone Remix)
08. The Autumn - It´s Always About The Girl (Lomax Remix)
09. Lomax & BCEE - Letting Go (Original Mix)
10. Teebee - Guilty
11. Matrix & Futurebound - Universal Truth
12. Visage Featuring Gary Numan - Fade 2 Grey (Noisia Remix)
13. Kid Sister Featuring Kanye West - Pro Nails
14. GLC - I Ain't Even On Yet
15. Big Sean - Get'cha Some
16. Consequence - Don't Forget Em
17. Sa-Ra - White! (On The Floor)
18. CRS (Lupe Fiasco, Kanye West & Pharrell) - Us Placers
19. Talib Kweli feat. Kanye West - In The Mood

Album týdne: Burial - Untrue (Hyperdub)
20. Burial - Ghost Hardware
21. Burial - Archangel
22. Burial - Untrue

Kompilace týdne: VA - Global Underground 33 Rio Mixed By Layo & Bushwacka!
cd01 (Old School)
23. Lil Louis & The World - I Called U (Why'd U Fall)
24. Liaisons D - Future FJP
25. Master C & J Feat. Liz Torres - Can't Get Enough
26. Pierre's Phantasy Club - Dream Girl
27. Francois K - Hypnodelic
28. Eddie Flashin Fowlkes - Move Me
29. Sine - I Like It Deep (Soozee Kreemcheeze Mix)
30. Jaya - One Kiss
31. KC Flightt - Planet E (House Mix)
32. Fingers Inc - Never No More Lonely

cd02 (New School)
33. Jesus Loves You - After The Love / Layo And Bushwacka! - Ashes Remain
34. Henrik Schwarz - Walk Music
35. Patrick Chardronnet - Ledge
36. Layo and Bushwacka! - Tabloid
37. Martin Buttrich - What's Your Name?

38. Ame - Fiori (Club edit)
39. Trentemøller - Gush
40. Quarta 330 - Sunset dub
41. Kano - The Production of My Environment
42. Lone wolf - Slayed by shadows
43. ANS - Ruin

DJ elektronické hudby

V České republice se pouštěním desek uživí jen malé procento DJů. To znamená, že většina z nich musí svůj koníček dotovat z jiných příjmů. Třeba penězi z různých krádeží. Pokud patříte mezi takové DJe, rozhodně si neberte za vzor Ketashiho, který třikrát přepadl stejnou sázkovou kancelář. Jak napsala MF Dnes, majitelé kanceláře po předchozích dvou přepadeních nainstalovali do místnosti kameru, která muže při loupeži zachytila. A když se fotografie z loupeže objevila v novinách, bylo jasné, že dopadení Ketashiho nebude dlouho trvat. Pěkně popsal zloděje pro MF Dnes vyšetřovatel Jiří Benda: "Třicetiletý muž ze středních Čech pracoval jako DJ elektronické hudby. Vystupoval pod uměleckým jménem Ketashi na akcích podobného ražení jako Czechtek. Na hudební akci v jižních Čechách si už Ketashi nezahrál, místo toho putoval do policejní cely".

pondělí 19. listopadu 2007

Thriller je nejprodávanější

Album Thriller Michaela Jacksona je nejprodávanější deskou v historii pop-music. Zprávu přinesl server www.mam.cz. Thriller (datum vydání 1982) ovládl historické žebříčky prodejnosti a loni v listopadu dokonce Jackson dostal Diamantovou cenu za více než 100 milionů prodaných kusů. Některé prameny sice uvádějí nižší čísla, ale na titulu komerčně nejúspěšnější desky v historii pop-music to nic nemění. Závratný úspěch Thrilleru už Jackson nedokázal zopakovat.

neděle 18. listopadu 2007

John Legend natáčí třetí album

John Legend pracuje na nástupci svého druhého alba Once Again, kterého se po celém světě prodalo dva a půl milionu kopií. "Právě jsme začali. Předpokládám, že budou všechny skladby pohromadě zhruba na jaře, album by tím pádem vyšlo někdy na konci léta nebo začátkem podzimu", říká John. "Ještě je předčasné mluvit o tom, jakým směrem se vydám hudebně, jaké bude hlavní téma desky. Mám hotové teprve tři skladby a jsou úplně jiné, než co jsem kdy udělal".
Na prvních skladbách spolupracoval John s producenty jako will.i.am a Rick Knowles, v plánu má natočit písně třeba s Pharrellem Williamsem, a samozřejmě i s dlouholetým přítelem Kanye Westem.
Kromě práce na svém albu se John také momentálně stará o chod vlastního labelu Homeschool Records. Zde vyjde v únoru album britské vokalistky Estelle nazvané Shine. John album produkuje.

John Legend - Heaven

pátek 16. listopadu 2007

D-Sides

První album projektu Gorillaz z roku 2001 zaujalo nejen po hudební stránce, ale také po stránce výtvarné. Cílem producentů Damona Albarna, Dana The Automatora nebo Danger Mouse bylo vytvořit virtuální kapelu, kterou nebudou na tiskovinách, klipech a pódiu prezentovat tváře zmíněných hudebníků, ale kreslené postavičky, které navrhnul comicsový autor Jamie Hewlett. Koncept se ujal.

Po čtyřleté odmlce vyšlo album druhé, Demon Days, o kterém se už tak moc v superlativech mluvit nedalo. Komerční úspěch ale mělo také. Gorillaz se nicméně po tomhle albu rozhodli dál už společně netvořit.

Pokud přijmeme tezi, že první album patří ke špičce a druhé bylo jeho slabším, přesto zajímavým odvarem, o dvou kompilacích s B-stranami singlů a remixů, které vyšly v mezidobí mezi oběma alby, se dá už mluvit jen jako o nepovedeném pokusu. A protože se nedávno objevila zpráva, že Gorillaz vydávají novou, dvojcd výběrovku D-Sides založenou na podobném principu, chce se napsat tato slova: všeho moc škodí!

Soma 2007

Ani letos nebude na konci roku chybět v obchodech kompilace shrnující zajímavé hudební události, které se "staly" na labelu Soma. Nemixovaná kompilace skotského labelu obsahuje skladby od velmi známých interpretů jako jsou Silicone Soul, Slam nebo Vector Lovers, ale také skladby od nových tváří: The Unknown Wanderers a Let’s Go Outside.
Nedá se říct, že by letošní rok byl pro Somu výrazně úspěšný, ale také se nedá říct, že by se jednalo vyloženě o propadák. Alba od Vector Lovers nebo Black Dog potěšila, Slam se svou novinkou poněkud zklamali. Každý rok ale nemůže být potěšení.
Hned na začátku příštího roku začnou na Somě pěkně zostra: vyjde totiž další díl mixované kompilace Sci.Fi.Hi.Fi, kterou tentokrát připravil Funk D'Void.

My Robot Friend - Dead

středa 14. listopadu 2007

Big Monster!

Mějte se na pozoru: valí se nás Big Monster! Dvojice DJů a producentů Sam Simpson a Ed Bayling aka Baobinga & I.D vydávají pod tímto názvem své debutové album. "Na Big Monster se pokoušíme mixovat dohromady techno zvuky s breaky", říkají.
Sam a Ed jsou bývalí bubeníci, kteří přeběhli do spárů elektronické hudby z tábora "indie" (oba jsou velkými fanoušky skupin jako My Bloody Valentine nebo The Pixies).
Na Big Monster najdete jednak jejich starší skladby jako Rite of Passage, The Machine, ale také pochopitelně i skladby úplně nové jako Jewelz nebo Jump Up Get Hype (jedná se o kolaboraci s grimeovou crew Virus Syndicate).
Big Monster asi bude pěkný masakr!

Baobinga & I.D. - Jewelz

neděle 11. listopadu 2007

Hlavně žádnou paniku

Pomalu ale jistě začínají i známí producenti a DJové vydávat muziku, která je dostání pouze v digitální podobě. Nedávno tuto praxi naostro rozjel Paolo Mojo, který vypustil do světa mixovanou kompilační řadu Renaissance Digital 01. Nyní se přidávají také další dvě známá jména - Nic Fanciulli a Andy Chatterley, kteří společně tvoří projekt Skylark (a mimo jiné i projekt Buick Project; otázka na okraj: už někdo podrobil snahu producentů vydávat hudbu pod různými pseudonymy psychiatrickému vyšetření?). Album se jmenuje i-Panik a najdete na něm čtrnáct tracků točících se kolem deep housu, techna a melodického progressivu.
Nelze úplně přesně říct, kdo z dvojice Nic a Andy je tím důležitějším elementem pro Skylark - na první pohled je totiž Andy spíš ten vzadu (nicméně zahrál si jako muzikant třeba na albu Kanye Westa), zatímco více na očích je Nic, který letos odjel úspěšné turné One+One s Jamesem Zabielou a vydal skvělou stejnojmenou mixovanou kompilaci.

sobota 10. listopadu 2007

DJ Mag Top 100

Před týdnem byly vyhlášeny výsledky ankety o nejlepšího DJe světa, kterou každoročně organizuje britský magazín DJ Mag. Kdo vyhrál? Armin van Buuren. Pořadí na dalších místech: 02. Tiesto, 03. John Digweed, 04. Paul van Dyk, 05. Sasha.
Letos v anketě hlasovalo celkem 350.000 lidí, což je o 70 tisíc více než loni. "Nejvíce hlasů jsme dostali od posluchačů z USA, na druhém místě byla Anglie a hned v jejím závěsu pak Čína a země východního bloku", říká Jason Robertson z DJ Magu.
Zájem o trance v místech jako je Čína nebo Chorvatsko nepřekvapuje. "Na východě, kde mladí lidé do jednadvaceti let získávají stále víc možností ´bavit se´, roste zájem hlavně o hudbu jako je trance", říká Bill Brewster, spoluautor skladby hitu Last Night A Dj Saved My Life.
V Británii není v současné době poptávka po hvězdných trancových DJích tak velká jako před deseti lety. Pozornost managementu DJů jako Armin Van Buuren se začínají více obracet na trhy Ruska, Chorvatska nebo právě Číny, kde rostou kluby jako houby po dešti.

pátek 9. listopadu 2007

Nový label od zakladatelů Paper Recordings

Rok 2003 se stal smutným rokem pro všechny fanoušky housové muziky. Peter Jenkinson a Ben Davis totiž tehdy ukončili činnost labelu Paper Recodings, na kterém vyšlo mnoho kvalitních housových odrhovaček, např. od lidí jako Salt City Orchestra, Crazy Penis nebo Eddie Fowlkes. Pokud čekáte, že tento text je o znovuspuštění labelu, bohužel se mýlíte. Bylo by to sice hezké, ale Paper Recordings se zdá být uzavřená kapitola. Nicméně i tak vyzní tato zpráva docela pozitivně. Ben a Davis totiž rozjíždí label nový, Woodville. "Nechceme navazovat na Paper, chceme aby na našem novém labelu vycházela různorodá, eklektická muzika. A také se chceme hodně soustředit na vizuální stránku - kvalitním designem webových stránek počínaje, obaly desek a videoklipy konče", říká Peter. První singl na labelu se jmenuje Love The World, autory jsou Karoshi Bros. (remixovali Magik Johnson a Flash Atkinson).

Sexual Sportswear

V roce 2005 vydal francouzský producent Sebastian Tellier skvělý singl La Ritournelle, na který se mu zatím, co se týká úspěšnosti, nepodařilo navázat. Ale Sebastian se rozhodně nevzdává. Na konci tohoto roku pouští do světa nový singl Sexual Sportswear a v únoru roku příštího vydá i nové album nazvané Sexuality. Na výsledek jsem zvědavý, protože album produkoval Guy-Manuel de Homemchristo, polovina skupiny Daft Punk. Manuel zatím nikdy s nikým mimo Daft Punk producentsky nespolupracoval, takže je možné, že nás čeká opravdová lahůdka. Anebo taky ne.

Sebastien Tellier - La Ritournelle

čtvrtek 8. listopadu 2007

Daft Punk - One More Time / Da Funk (Krafty Kuts Remixes)

Snad nebudu moc přehánět, když skladbu Da Funk od francouzské dvojice Daft Punk označím za "klasiku". A třeba mě neukamenujete, ani když slovo "klasika" použiji i v souvislosti s prací breakbeatového producenta a remixéra Kraftyho Kutse. Proč zmiňuji tato jména v jednom textu? Protože se Krafty rozhodl podívat na zuby právě skladbě Da Funk a také hitu One More Time (který si ale za klasiku označit netroufám).
Nikdo nepochybuje o tom, že jedna plus jedna rovná se dvě. A podobně jasný výsledek by člověk předpokládal při výpočtu klasika + klasik. Jenomže v případě Daft Punk a Kraftyho jednoznačné číslo nevychází. Remix Da Funk dopadl ještě docela přijatelně. Krafty Kuts respektuje původní náladu tracku, pohrává si s basovou linkou a nebrání se ani lehkým vlivům elektra. Remix One More Time je ale špatný. Krafty použil několik velmi klišovitých breakbeatových postupů, do kterých se snažil naroubovat samply z originálu tak nešťastně, až se chvílemi zdá, že se celá skladba sesype jako domeček z karet. A beaty? Jsou bohužel tupé jako mnou broušené nože v mé kuchyni.
Tento vinyl nemůžu doporučit nikomu. Velmi málo kvalitní muziky.

středa 7. listopadu 2007

HeavyTunes, 7.11.2007, tracklist

Od 18:30 do 21:00 na Rádiu Akropolis - www.radioakropolis.cz. Radio Akropolis vysílá v následujících formátech: 128kbps - ogg| 96kbps - ogg| 64kbps - ogg| 32kbps - ogg| 128kbps - mp3| 64kbps - mp3| 32kbps - mp3| 96kbps - wma| 32kbps - wma nebo skrze síť společnosti UPC, a to na frekvenci 90,5 FM. ICQ do studia: 250-790-230.

01. DJ Marky and AI feat Ben Westbeech - Shame
02. Nu-tone feat Natalie Williams - System (Matrix & Futurebound remix)
03.
Bachelors of Science - Anytime she goes away
04.
Ed Solo and Skool Of Thought - Got It Like That
05.
Daft Punk - Da Funk (Krafty Kuts remix)
06. Freestylers - Security (CTRL-Z remix)
07. Uberzone - 4bit
Album + kompilace týdne: Get Large with Julius Papp
ukázka z cd2
09. Julius Papp - Ancestors
11. Julius Papp - I Travel
12. Julius Papp - Elevate
13. Julius Papp - Dub J

ukázka z cd1
14. Julius Papp - Intro
15. Dennis Ferrer - Touched The Sky
16. Julius Papp & Charles Spencer - Keep It Going
17. Mateo & Matos - Joy To My Life
18. U-ness - So fine
19. Ross Couch - For You
20. Ross Couch - The Sunday Matinee
21. Rodney Hunter - Wann groove? (Wahoo remix)
22. Sasha - Coma
23. Joshua Collins - Lilo (Chris Fortier 40oz remix)
24. Martin Buttrich - Hunted
25. Roisin Murphy - Overpowered
25. Booka Shade - Numbers

pátek 2. listopadu 2007

Grid s novým albem

Na konci osmdesátých let vydala dvojice Grid jedno z prvních acid-housových alb vůbec. Předpokládám, že mnoho čtenářů těchto stránek si nejspíš desku "Jack the Tab" (1987) už nepamatuje. Nicméně stejně tak předpokládám, že o to víc čtenářů naopak nemůže dostat z hlavy banjo motiv jejich největšího hitu "Swamp Thing" (1995). Richard Norris a Dave Ball se rozhodli po dvanácti letech navázat na své dřívější úspěchy. Nový singl "Put Your Hands Together" vychází příští týden, album "Doppelganger" na začátku roku 2008.

The Grid - Swamp Thing

Mam.cz: Padají ceny CD, pomáhá i kurz koruny

Příznivci hudby mohou při předvánočních nákupech oproti loňskému roku ušetřit několik set korun. Pád cen hudebních nosičů se nezastavil ani letos a u vybraných novinkových titulů dosahuje až sta korun. Například zářijovou desku amerického rappera 50 Centa Curtis dodávají Universal Music obchodníkům za doporučenou cenu 250 korun. Více informací na stránkách www.mam.cz.

čtvrtek 1. listopadu 2007

News

* Nový živák od Daft Punk
Zajímají ještě někoho na konci roku 2007 francouzští Daft Punk? Zajímá ještě někoho, že v listopadu vychází záznam jejich živého vystoupení nazvaný Alive 2007? Těžko říct. Snad kdyby chystali nové album, čekal bych s napětím, sice menším než před deseti lety, ale čekal bych rád. Takhle rovnou obracím pozornost jinam.

* Dave Angel pro techno.cz

Prakticky žádný hiphopový umělec neprožil idylické dětství. Zkazky o životě na ulici nebo ve vězení má ve svém životopise napsáno mnoho z nich. U techno DJů jsou podobné věci spíše vyjímkou. Ale existují: "Nazvali to podezřením z krádeže. Obvinili mě, protože jsem byl ve špatný čas na špatném místě", říká Dave Angel v rozhovoru pro techno.cz. "Mým zločinem byla barva vlastní kůže. Protože v osmdesátých letech, kdy jsem vyrůstal, platilo takové právo, že jsi špatný, když jsi černý. I bílí, co se s tebou bavili, měli pak problémy. Takže já jsem údajně okradl někoho, koho jsem nikdy neviděl. A nemohl jsem dělat nic." Celý rozhovor si můžete přečíst zde.