pondělí 27. února 2006

Vinyl: 12", breaks

Slyde
Vibrate To This
Finger Lickin´
Na labelu Finger Lickin´ nevychází špatné desky. Platí to i o novém tracku dvojice Slyde, který se jmenuje Vibrate To This. Pokud znáte produkci Slyde, překvapeni touhle skladbou nebudete. Možná vás po několikátém poslechu začne iritovat malinko přidrzlý vokál jamajské zpěvačky Lady Posh. V tom případě si můžete pustit remix od Trouble Soup (Santos a Madox). Je trochu progresivnější, obsahuje acidové zvuky a hlavně potlačuje zmíněný vokál...

Soul Of Man
MyLowDownDirty / Foxy Moron
Finger Lickin´
Dvojice Soul Of Man (Justin Rushmore a Jem Panufnik) si pro nás připravila další mazec. Skladba MyLowDownDirty je dosti povedený crossover mezi breakbeatem a housem. Hodně skladbě pomáhá i vokál vysamplovaný ze skladby Rikki, kterou složil skotský producent Mylo. Právě k jeho jménu odkazuje i samotný název tracku. Druhá skladba je opět hustý breakbeat, navíc oslazený o elektro zvuky.

Plump Djs
Dr. Dub / Blackjack
Finger Lickin´
Osmdesátá léta stále nejsou zapomenuta. Velmi rádi do tohoto období občas sáhnou i Plump DJs a vytvoří nějakou zajímavou skladbu. Tentokrát vysamplovali track Doctor Doctor, který v originále složili Thompson Twins. A protože Plump DJs prostě neumí udělat špatnou skladbu, čekejte i tady hustou basu, nakopávající beaty a zajímavé zvuky. Skoro se dá říct, že synonymem pro slovní spojení Plump DJs je slovo „hit“. Druhý singl se jmenuje Blackjack. Najdete jej na soundtracku masakrózní závodní video hry Wipeout Pure. Takže si držte klobouky!

Rogue Element
Rogue Rock
Exceptional
Skladba Rogue Rock je tak nabitá energií, že by ji doktoři mohli v extrémních situacích místo adrenalinu vpravovat do lidských těl. Ben Medcalf aka Rogue Element v ní spojuje rockové elementy s hiphopovými tak dokonale, že v klubu tuhle desku v žádném případě nepřeslechnete. Na druhé straně vinylu najdete remix od Vandala. Ten je oproti originálu o dost klidnější, v žádném případě jej ale neodzíváte. Na Bena Medcalfa si dávejte pozor. V nejbližších měsících o něm asi ještě hodně uslyšíme. Říkají to i Plump Djs.