pondělí 2. dubna 2007

Je vrahem zahradník?

V nepříliš nápaditých detektivkách je vrahem vždy zahradník. Kdo je ale vrahem na první pohled zajímavých akcí, které nakonec sice nedopadnou úplným fiaskem, ale důvod k velkému výskání také není? Zabíjí takové akce pořadatel, anebo „vyšší moc“?

Klobouk dolů před těmi, kdo dokáží zorganizovat kvalitní párty. Na mnoha příkladech bychom si mohli ukázat, že to sice není lehké, ale ani nemožné. Akce Cybertronik II asi dobře připravena byla. Přesto se při čtení závěrečné tiskové zprávy nelze ubránit smíchu. Na první přečtení by si možná člověk mohl říct, že sice pár drobných nejasností vzniklo, ale že radostné výrazy na tvářích některých kluberů byly tím správným balzámem na duši těm, kdo si snad přeci jenom z nějakých záhadných důvodů párty neužili. Ale vše je samozřejmě jinak.

Možná až nechtěně parodicky působí pasáž o zvuku a topení. V první případě byl podle pořadatelů „zvukový systém na nejvyšší úrovni, ale selhal lidský faktor zvukaře“. V druhém případě pak „dle smlouvy měla být hala samozřejmě temperovaná. Na naše četné žádosti během celého dne technická služba neustále reagovala pouhým alibistickým konstatováním, že ´se asi musí odvzdušnit topení´. Jinak řečeno: v hale bylo vedro jako Sahaře nebo zima jako na Sibiři a zvuk stál za starou belu, protože zvukař byl nejspíš zhulený pod obraz. Takový popis se ale do tiskových zpráv moc nehodí, to uznávám.

Kromě zvuku a horka to nedopadlo dobře ani s hlavní hvězdou večera. „Eric Prydz na svoji žádost cestoval vlakem a během přestupů došlo k problému na jeho straně, za což se jeho management omlouvá“, stojí ve zprávě. V tu chvíli člověka napadne jediné. Možná by se Erik měl místo vybrušování svých setů naučit číst v jízdních řádech. Anebo snad vlakem jezdit umí a vše je jinak? Management totiž serveru www.techno.cz napsal: „Hlavním důvodem, proč se Eric neobjevil, byla promotérova neprofesionalita. Náklady na dopravu uhradil tak pozdě, že nebylo možné předem včas objednat kupé pro přenocování. Eric stejně usiloval o to, do Brna jet, ale vlak z Paříže byl obsazen, takže to nebylo možné“.

Možná je tedy chyba na straně pořadatele. Možná ne. Anebo jenom došlo ke špatnému překladu emailové korespondence. Jeden mluví o voze, druhý o koze, třetí o vlaku, to se stává. Ostatně, podobných „aférek“ a „frašek“ se u nás stalo bezpočet, takže předpokládám, že sliby promotérů berou již klubeři s velkou rezervou. Protože pokud ne, budou si pravděpodobně moct zatancovat jen na Ladee Jane. Ta totiž přijede vždy.