pátek 5. června 2009

Tummaa

Finský producent Sasu Ripatti vydá v srpnu pod pseudonymem Vladislav Delay již své v pořadí deváté album, které ponese název Tummaa.

"Album je o trochu více introvertní a temnější než dřív", říká Sasu. "Proto se také jmenuje Tummaa (v překladu ´tmavý´, ´temnota´). Desku jsem nahrával během ´kaamos´, což je ve Finsku období mezi prosincem a únorem, kdy je ve dne světlo jenom několik málo hodin. Mám tuhle dobu nesmírně rád".

Sasu chce tímto albem změnit pohled na svou produkci vydávanou pod značkou Vladislav Delay. "Zaměřil jsem se na zvuky vytvářené akusticky. Pokud to nebylo nezbytně nutné, nepoužíval jsem elektronické nástroje", říká. Jako důkaz nejlépe poslouží zjištění, že kromě něj se na albu podíleli i dva vynikající hudebníci - Argentinec Lucio Capece (klarinet, saxofon) a skotský skladatel Craig Armstrong (piano, Fender Rhodes).

Zatímco předešlá alba vydával Sasu na labelech jako Chain Reaction, Mille Plateaux nebo Huume Recordings (jeho vlastní label), album Tummaa vyjde na labelu Leaf.