neděle 2. prosince 2007

Je to thriller

Zdá se, že Michael Jackson ještě není úplně na mizině. Což je víceméně zázrak - vzhledem ke stylu jeho života, mnoha soudním sporům a hlavně vzhledem k tomu, že nevydává nový materiál. Nicméně peníze ubývají velkým tempem a každá koruna začíná být dobrá. Nedávno jsem zde psal o tom, že Michaelovo album Thriller se stalo nejprodávanějším albem všech dob. 100 milionů prodaných kusů je neuvěřitelné číslo! A vypadá to, že Thriller ještě neřekl poslední slovo. U příležitosti pětadvacátého výročí vydání alba totiž vyjde jeho nová edice.
Na jednu stranu se zcela jistě jedná o komerční kalkul (i když asi nelze čekat závratně vysoké prodeje), na druhou stranu nebude nový Thriller úplně obyčejnou deskou. Najdete na ní totiž remixy několika skladeb od známých producentů (Kanye West zremixoval skladbu Billie Jean, will.i.am překopal The Girl Is Mine a P.Y.T., Akona uslyšíte v nové verzi Wanna Be Startin' Somethin), a také raritní a dosud nevydaný materiál.
Do nového alba se Michaelovi zatím evidentně nechce. Ani příští rok se nejspíš jeho sólovky nedočkáme. Michael totiž plánuje znovuvzkřísit bratrskou skupinu Jacksons 5.