sobota 29. prosince 2007

Mango

Rok 2007 pomalu končí a tak je načase začít polehoučku sondovat, jakých zajímavých alb se v příštím roce dočkáme. Na začátku února se na pultech obchodů objeví Mango.

Mango je subtropická dřevina pocházející z Indie. Sladká dužina barvou i chutí připomíná broskev a má v sobě nenápadná vlákna, která se dokážou nepříjemně zamotat do zubů a není lehké je odtud dostat. Mango je bohaté na vitaminy, ale obsahuje i jiné účinné látky. Nejlepší je ho konzumovat čerstvé, třeba přidané do nějakého ovocného salátu, kde ho krásně provoní.

Ale to jsem trochu odbočil. Samozřejmě, že se na pultech hudebních obchodů neobjeví mango jako ovoce (to je ostatně v obchodech pořád), ale Mango jako nové album německého producenta, který se jmenuje Sasha Funke. Co od jeho Manga můžete čekat?

Sasha pochází z Německa a současný německý sound stále velí skládat minimal-electro-house. Sladké melodie zde sice nenajdete, ale občas se objeví lehce popově zabarvené pasáže, které se dokážou nepříjemně zamotat do zubů a není lehké je odtud dostat. Mango bude bohaté na deep atmosféru, ale i na jiné účinné látky, což znamená, že se v žádném případě neutopíme v depresích. Spíše naopak. Hned v únoru si proto album kupte, protože Mango se musí konzumovat čerstvé. Krásně vám provoní domov.

Album Mango vyjde 11.2.2008 na labelu BPitch Control.