sobota 10. listopadu 2007

DJ Mag Top 100

Před týdnem byly vyhlášeny výsledky ankety o nejlepšího DJe světa, kterou každoročně organizuje britský magazín DJ Mag. Kdo vyhrál? Armin van Buuren. Pořadí na dalších místech: 02. Tiesto, 03. John Digweed, 04. Paul van Dyk, 05. Sasha.
Letos v anketě hlasovalo celkem 350.000 lidí, což je o 70 tisíc více než loni. "Nejvíce hlasů jsme dostali od posluchačů z USA, na druhém místě byla Anglie a hned v jejím závěsu pak Čína a země východního bloku", říká Jason Robertson z DJ Magu.
Zájem o trance v místech jako je Čína nebo Chorvatsko nepřekvapuje. "Na východě, kde mladí lidé do jednadvaceti let získávají stále víc možností ´bavit se´, roste zájem hlavně o hudbu jako je trance", říká Bill Brewster, spoluautor skladby hitu Last Night A Dj Saved My Life.
V Británii není v současné době poptávka po hvězdných trancových DJích tak velká jako před deseti lety. Pozornost managementu DJů jako Armin Van Buuren se začínají více obracet na trhy Ruska, Chorvatska nebo právě Číny, kde rostou kluby jako houby po dešti.