sobota 24. listopadu 2007

Gimme More

Paul Oakenfold. DJ a producent. Legenda. Už mu není dvacet let. Už mu není ani dvacet pět. A že to krásná léta jsou, nicméně Paul by je nebral ani náhodou. I ve čtyřiačtyřiceti se mu totiž daří nadmíru dobře. A hlavně: hudbou se stále baví (i když nás už někdy jeho produkce nebaví). Přesto je jasné, že s Paulem musíme stále počítat. V poslední době například zabodoval v USA remixem skladby Gimme More, kterou se letos o slovo znovu přihlásila zpěvačka Britney Spears. "Originální verze skladby Gimme More se mi zdá výborná. Ale chápu, že na parkety se vzhledem k její rychlosti moc nehodí. Tak jsem se rozhodl ji přidat grády, pár aranží a tanečnější feeling", říká Paul. Jak jednoduše to zní, že?
A nejen zní. Paul prostě "jednoduše" chrlí jeden projekt za druhým: nedávno vydal dvojCD kompilaci Greatest Hits & Remixes, zanedlouho vyjde knižně jeho autobiografie, složil soundtrack k filmu Nobel Son (ve kterém hrají Alan Rickman, Danny DeVito a Bill Pullman) a v roce 2008 vypustí do světa své nové album A Lively Mind.
Klobouk dolů.
O Paulu Oakenfoldovi se za chvíli vzhledem k jeho věku asi bude mluvit jako o Rolling Stones elektronické hudby. Ti se taky drží na parketech zuby nehty. I když dnes už jenom spíše těmi nehty.