čtvrtek 4. ledna 2007

Breakspoll, Ellen Allien, Tayo, RIAA...

* Breakspoll 2007
Výroční breakbeatové ceny jsou zpátky. Klikněte na stránku www.breakspoll.com a hlasujte pro své oblíbené breakbeatové producenty, DJe, alba atd.

* Fabric s Ellen Allien

Německá Djka a producentka Ellen Allien oznámila, že pro label Fabric připraví jeden z dalších dílů jejich kompilační řady „Fabric“. S podtitulem „Time Out - The Other Side of Berlin“ se kompilace na pultech obchodů objeví v květnu.

* Nové
Processory
Producent Jori Hulkkonen nezahálí. Na únor naplánoval vydání alba svého "popového" projektu Processory. Album se jmenuje stejně jako název projektu a vyjde na labelu Playground Music.

* Třicet dvojka a Tayo
A ještě jednou label Fabric. Třicátý druhý díl kompilační řady "Fabriclive" připravil Tayo. "Tímto mixem jsem chtěl oslavit breakbeatovou kulturu", říká. Pokud máte rádi dubstep, baile funk, breakbeat nebo electro, mohla by se vám tato kompilace líbit.

* RIAA žaluje AllofMP3.com o 1,65 bilionu dolarů
Americká asociace nahrávacího průmyslu (RIAA) se dlouhodobě snaží zlikvidovat ruský server AllofMP3, který podle jejího názoru prodává autorsky chráněnou hudbu nezákonně a pod cenou. RIAA nárokuje 150 000 amerických dolarů za každou z 11 milionů skladeb stažených uživateli služby mezi červnem a říjnem 2006. Více informací na stránkách www.zive.cz.

* Nedostatek obchodů?
Newyorský klub Limelight má namále. Objevily se totiž zprávy, že bude přeměněn na obchodní centrum. V USA se nejedná o žádnou vyjímku, klubů se za poslední měsíce zavřelo hodně. Politici tímto způsobem v podstatě říkají: "Nightclubs—get the fuck out of New York City".

* Vyšší tržby pro vydavatelství

Díky předvánočním nákupům v podzimní sezóně získávají hudební vydavatelství až 50 procent celoročních tržeb. "Vzhledem k nižším nákladům, které vydavatelské společnosti s přípravou těchto titulů mají, se jedná o komerčně úspěšné nahrávky. Jejich životnost je ale omezena právě Vánoci, posluchači si je kupují jako vhodný dárek," říká marketingová ředitelka Sony BMG Romana Pašková. Více na stránkách www.mam.cz.