neděle 28. ledna 2007

Miguel Migs, Remix, Drei Farben House...

* Na nulové pirátství se nikdy nedostanete
Šéfredaktor magazínu Wired Chris Anderson připomíná, že by se jistá míra pirátství měla akceptovat. "Na nulové pirátství se nikdy nedostanete," říká Anderson. Pokud by se odvětví pokusilo vymýtit pirátské kopírování a výměny nahrávek zcela, pak by to podle něj vymýtilo i poslech hudby jako takový, napsala agentura Reuters. (celý článek na stránkách www.mam.cz)

* Nové album Miguela Migse

Všichni fanoušci deep house music už jistě netrpělivě čekají na nové album majitele labelu Salted Music a housového DJ a producenta Miguela Migse. Na pultech obchodů se objeví v březnu (s hosty jako jsou Junior Reid, Sadat X, Aya, Lisa Shaw, Tim Fuller, Fred Ross nebo Ivana Santilli). Miguel Migs rozjel hudební kariéru ve svých 18 letech, kdy působil jako skladatel a kytarista dubové partičky Zion Sounds. Reggae kořeny v něm zanechaly nesmazatelné stopy a tak lze částečně tyto prvky najít i v jeho house tvorbě. Do svých skladeb si píše texty a nahrává všechny nástroje sám (kytaru, klávesy atd.).

* Remix má novou grafiku
Do nových šatů se převlékla stránka magazínu Remix. Více na adrese www.remixmag.com.

* Drei Farben House s novým singlem
Producent Michael Siegle skrývající se za pseudonymem Drei Farben House vydává nový singl. Jmenuje se "On My Side" a objeví se v katalogu londýnského labelu Brut! records. Michael vypustil do světa před třemi měsíci své debutové album "Any Kind Of Feeling". Ukázky z alba jste mohli slyšet v pořadu Groove Session na Rádiu Akropolis: *.ogg.

* Crossfader spuštěn
Microsoft oznámil znovuspuštění stránek Crossfader, což je web věnovaný "digitálním" umělcům nové generace. Crossfader byl navržený k tomu, aby vytvořil online prostředí, kde se umělci budou moci jednak učit, ale také i ukazovat výsledky vlastní kreativní práce. Pro více informací klikněte na www.crossfader.com.

* Circulation v Roxy
V pátek 2. února přivítá rezidentní noc Human Traffix opravdu speciální hosty. Projekt Circulation patří mezi průlomové projekty houseové scény a každý kdo zaslechl byť jedinou skladbu z geniálního double-alba Colours, jistě musí souhlasit. (více info zde)