pátek 12. ledna 2007

Chris Fortier, EOST, Brooklyn...

Rozhovor s The Ecstasy of Saint Theresa nejen o novém albu
"Nechtěli jsme udělat album electroclashe, abychom byli v duchu současnosti. Chtěli jsme spíš desku jako odraz nebo dokument doby - je maličko ponurá, cítit trochu špínou, je v ní trochu mašinerie a nervozity. Je možná hůř přijatelná i proto, jak nekompromisně tu Káča zpívá. Nejsou to písničky, které by mohli zpívat kandidáti SuperStar." (celý rozhovor na lidovky.cz)

* Chris Fortier dokončil novou desku
Americký progressive DJ a producent Chris Fortier chystá k vydání své nové album. "Začal jsem na něm pracovat začátkem roku 2006 a právě nyní jsem album dokončil", říká Chris. Deska se na pultech obchodů objeví v dubnu.

*
Fedde Le Grand v sérii Sessions
Mixovaná kompilační řada labelu Ministry Of Sound nazvaná "Sessions" slaví úspěch, a proto se s ní budeme pravděpodobně setkávat i v letošním roce. Jako první se letos v sérii "Sessions" představí Fedde Le Grand, nizozemský DJ. V minulém roce bylo o Fedde Le Grandovi slyšet hlavně v souvislosti s hitovým singlem "Put Your Hands Up For Detroit".

*Stahujete hudbu z internetu?
Ředitelka české pobočky Mezinárodní federace hudebního průmyslu (IFPI) tvrdí, že stahování a sdílení hudby je v Česku velký problém a že můžeme očekávat další žaloby na domácí "sdíleče". Vydavatelské společnosti mají stále na trhu své opodstatnění, říká. (celý rozhovor na Lupa.cz)

* Brooklyn pod Grassroots
Drum and bassový producent Lukáš Turza aka Brooklyn je od 1. ledna letošního roku zastupován kentskou bookingovou agenturou Grassroots Artist Management, kde mu společnost dělá Muffler, Cause 4 Concern či Unknown Error. (více na techno.cz)