středa 9. ledna 2008

Carl Craig´s Sessions

Zajímavá kompilace se zrodila na labelu !K7. Detroitská legenda Carl Craig připravil dvojcd výběr nazvaný Sessions, ve kterém se snaží přiblížit, co dělal poslední dvě dekády - po hudební stránce. Hned při pohledu na tracklist je jasné, že se Carl neflákal. Najdete zde spoustu jeho produkcí, remixů, dosud nevydané skladby i úplně nové tracky. Vše úhledně zmixováno.

"Základem při skládání muziky a při hraní v klubech je u mě improvizace - myslím si, že lze díky tomu poznat podobnost mezí tím, jak mixuji v klubu a jak mixuji ve studiu," říká Carl. "A hlavně se snažím do své produkce i do setů vnést lidský element, dát do muziky kus své osobnosti. Nechci aby hudba nebo sety byly pouhým chladným kusem ledu bez emocí, nechci jen tak bez ladu a skladu pouštět jednu skladbu za druhou".

Přiznám se, že bych raději upřednostnil, kdyby kompilace Sessions vyšla i v nemixované podobě. Tím nechci nijak zpochybňovat Craigovy Djské kvality, ale u tak kvalitního výběru má člověk potřebu užít si některé skladby vícekrát po sobě. A na mixované kompilaci je přeci jenom se skladbami nakládáno tak, aby působily především jako celek - jejich individuální vyznění je mírně potlačeno. I tak si ale Sessions určitě pořídím.

Kompilace Carl Craig's Sessions vychází 25.2.2008 na labelu !K7.