čtvrtek 3. ledna 2008

Night Time Stories

Pokud si projedete všechny možné odkazy na internetu, kde se píše o Robertu Owensovi, prakticky nikde nenajdete záporné hodnocení jeho osoby. Tedy vlastně jeho zpěvu. V tištěných médiích je to podobné. Ostatně, posuďte sami: "Kdyby Bůh zpíval, určitě by jeho hlas zněl jako Owensův" (ID Magazine), "Hlas house music" (Mixmag), "Nejlepší mužský vokalista v tanečním světě" (Muzik Magazine).

Robert Owens pochází z Chicaga a na taneční scéně se pohybuje již dvacet let. Za tu dobu si vydobyl renomé především díky svému nezaměnitelnému vokálu, ale také pro zcela nepřehlédnutelné kvality DJské a producentské. Proto je trochu divné, že jeho první autorské album Night Time Stories vyjde teprve až v únoru tohoto roku. Ale zase na druhou stranu: raději pozdě, než-li nikdy.

Robert na albu spolupracoval se jmény jako Wahoo, Charles Webster nebo Jimpster (všechno producenti s bohatými zkušenostmi na poli house music), vokály pochopitelně obstaral sám. Pokud máte zálibu v rovných beatech, které jsou hodně deep a funky, album bude pro vás jako dělané.

Docela se na Night Time Stories těším, i když už mi mírně řečeno lezou krkem nejrůznější reklamními slogany, které toto album uvozují. Například: "Pokud se zeptáte jakéhokoliv fanouška taneční hudby na otázku, kdo je jeho nejoblíbenější vokalista, devět z deseti vám odpoví, že Robert Owens". Nuže dobrá, dost chvály, album ať ukáže své kvality samo.

Album Night Time Stories vychází 25.2.2008 na labelu Compost.