pátek 29. února 2008

Computer Games

Není tajemstvím, že známý housový DJ a producent Kerri Chandler miluje počítače. Jako dítě se snažil programovat všelijaké jednoduché programy a hry typu "bílý obdélník odráží bílou kuličku a sestřeluje jiné obdélníky". Každou takovou hru nebo program doprovázel zvuk "píp", který se Kerrimu, podle jeho vlastních slov, zaryl do mozku pořádně hluboko (kdo hrál na počítači někdy nějakou hru, určitě ví, o jaký zvuk se jedná).

Kerri na konec února připravil k vydání své nové album Computer Games, na kterém se rozhodl ke své lásce k počítačům vyznat prostřednictvím housové hudby. Už z názvů skladeb je cítit, že si Kerri nedělá legraci: intro for o, ESC, Space Invaders, Echo lasers, Pong, SHOOTING, arcade nebo Reset. Musím se ale přiznat, že z ochutnávky, která vyšla na konci roku ve formě ípíčka, zrovna dvakrát nadšený nejsem.

Kerri se snaží o produkci, která se výrazně odklání od jeho dřívější hutně-deep housové produkce a vše nyní podřizuje náladě a zvukům starých počítačových her. Za experimentování a nepřešlapování na místě je třeba Kerriho pochválit, přesto si raději pustím třeba jeho kompilaci Excursions.